Her gün internete giriş yaptığınız tarayıcılarınızın bu işlevlerini biliyor musunuz? Aşağıda Google Chrome taraycının bazı özelliklerini göreceksiniz.

Google da hesap makinesi
O anda hesap makinesine mi ihtiyacınız oldu. Arama çubuğuna işleminizi yazın ve enter’layın. Google hesap makinesi sonuç ile karşınızda.
Hatta bu çok fonksiyonlu hesap makinesi ile işleminize devam edebilirsiniz. Tuşlara tıklamanız yeter.

Google Chrome’un gizli bir özelliği, videonun ve müziğin sesini, kolayca “kesmenizi” sağlıyor…
Sekmenin üzerinde zaten bir “hoparlör” simgesi bulunuyor ve kullanıcı, bu simge sayesinde hangi sekmeden ses geldiğini anlayabiliyor. Ancak bu simgeyi bir “sustur” düğmesine çevirmeniz mümkün. Ancak bu özelliği aktif hale getirmek için küçük bir işleme gerek var; çünkü özellik varsayılan olarak kapalı durumda.
Gizli özellik, Chrome Flags sayfasında bulunuyor. Buraya ulaşmak için tarayıcı adres satırına:
chrome://flags/#enable-tab-audio-muting
yazmanız gerekiyor. Belirtilen bölümde göreceğiniz “enable / etkinleştir” seçeneğine basıp Chrome’u baştan başlatmanız yeterli. Artık sekmelerden gelen seslere, sekme başlığındaki hoparlör düğmesine tıklayarak, kolayca müdahale edebilirsiniz.

Sayfaları simge haline getirin
İnternette sörf etmeyi sevenlerin başını en çok ağrıtan şeyleren biri de tarayıcı penceresinin kısa süredesekmelerle dolması. Google ise bunun için şöyle bir çözüm sunmuş: Bir web sitesinin sekme başlığına sağ tıklayıpSekmeyi iğnele seçeneğine tıkladığınızda, sekme artık çok daha az yer kaplıyor.
Hızlıca geri dönün
Bir web sitesinin derinliklerine daldığınızda geri dönmek için birçok kere Backspace tuşuna basmanız gerekebilir. Bunun daha iyi bir yolu ise araç çubuğunda bulunan geri düğmesini basılı tutarak açılan listeden bir sayfayı seçmek. Bunu İleri düğmesiyle de yapabilirsiniz.

‘About’ komutu
Firefox‘da bulunan ayarları ayrıntılı bir şekilde listeleyen ‘about:config‘ sayfasını muhtemelen duymuşsunuzdur. Bu komut Chrome’da çalışmıyor, ancak tarayıcınızda bu komutları deneyebilirsiniz:
About:DNS
About:Cache
About:Plugins
About:Memory
About:Crash
Sitelerin kodlarını düzenleyin
Web sitelerini yerel olarak değiştirebilir ve değişiklikleri sadece kendi PC’nizde olmak üzere görebilirsiniz. Sayfanın değiştirmek istediğiniz bölümüne sağ tıklayın ve Öğeyi denetle’ye tıklayın. Elements sayfasında yaptığınız değişiklikler gerçek zamanlı olarak görüntülenecektir.

Web sayfalarını uygulama kısayollarına dönüştürün
Düğmesiz ve kendine has pencereler, Gmail, Twitter,Facebook, YouTube gibi siteler için faydalı olabilir. Bunu yapmak için Anahtar simgesi > Araçlar > Uygulama kısayolları oluştur yolunu izleyin ve Oluştur düğmesine basın.

Sekmelerinizden birinin sistem kaynaklarını tükettiğinden mi şüpheleniyorsunuz? Hangi sistelerin tarayıcınızı veya sisteminizi yavaşlattığını Chrome’un entegre Görev Yöneticisi sayesinde görebilirsiniz. Shift+ESC klavye kısayolunu kullanın ve her sekmenin ne kadar bellek ve CPU tükettiğini inceleyin.
Kaynak:Chip Online